Ολική επανασχεδίαση του χαμόγελού σας!

Η The Dental Clinic εφαρμόζει τις αρχές της αισθητικής οδοντιατρικής σε όλες τις οδοντιατρικές και ορθοδοντικές υπηρεσίες που παρέχει. Η εξειδικευμένη επιστημονική μας ομάδα εγγυάται, πάντοτε, αισθητικά άψογο και λειτουργικά άρτιο αποτέλεσμα.

H ολική επανασχεδίαση του χαμόγελου είναι διαδικασία που απαιτεί τη συνεργασία όλων των ειδικοτήτων της οδοντιατρικής, γιατί μπορεί να περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην πρόσθια αισθητική περιοχή του στόματος εκτός από τα δόντια και τα ούλα ή και στην περιοχή γύρω από το στόμα. Χωρίζεται σε λευκή, κόκκινη αισθητική και σε συνδυασμό και των δύο.

1.Κόκκινη αισθητική:

Περιλαμβάνει επεμβάσεις στα ούλα και πιθανώς και στα χείλη και είναι εξίσου σημαντική με τη λευκή αισθητική, γιατί μια ασυμμετρία της γραμμής των ούλων μπορεί να καταστρέψει κάθε προσπάθεια για αισθητικό αποτέλεσμα με επέμβαση μόνο στα δόντια.

2. Λευκή Αισθητική:

Στοχεύει στην εξάλειψη των όποιων προβλημάτων στην εμφάνιση των δοντιών -όπως δυσχρωμιών, σπασιμάτων, στραβών δοντιών, κενών ανάμεσα στα δόντια- και γίνεται με τεχνικές όπως η λεύκανση, οι όψεις πορσελάνης ή ρητίνης, οι στεφάνες (θήκες) από ολοκεραμικό υλικό ή ζιρκονία και η πλαστική δοντιών (recontouring).

aisthitiki-image

Λεύκανση

Η λεύκανση στο οδοντιατρείο μπορεί να γίνει είτε στην οδοντιατρική καρέκλα σε μία συνεδρία με τη χρήση πηγής φωτός (π.χ. laser), είτε στο σπίτι με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων που έχουν κατασκευαστεί από τον οδοντίατρο ή με συνδυασμό και των δύο τεχνικών. Η κάθε τεχνική έχει τα μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα και τις ενδείξεις εφαρμογής της. Σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. δυσχρωμίες από λήψη φαρμάκων) δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του χρώματος των δοντιών με οποιαδήποτε μέθοδο λεύκανσης, οπότε θα πρέπει να σας προταθούν άλλες τεχνικές κάλυψης των δυσχρωμικών δοντιών (π.χ. όψεις πορσελάνης). Μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν καταφεύγουμε σε σκευάσματα λευκαντικά του εμπορίου (από φαρμακεία, telemarketing κ.τ.λ.), όπου εκτός από αναποτελεσματικά μπορούν να προκαλέσουν και μη αναστρέψιμες βλάβες στα δόντια και τα ούλα (ευαισθησίες, εγκαύματα κ.ά.). Δική μας προτίμηση είναι ο συνδυασμός λεύκανσης τόσο στο ιατρείο, όσο και στο σπίτι.

leukansi

opseis-porselanis

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές «φλούδες» κεραμικού υλικού πάχους 0,3-0,8 χιλ. που προσκολλώνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών και μπορούν να αλλάξουν το σχήμα και το χρώμα τους. Απαιτούν ελάχιστο τρόχισμα των δοντιών και είναι η πλέον συντηρητική αποκατάσταση. Πρακτικά είναι άφθαρτες στο χρόνο, αναλλοίωτες και με χρωματική σταθερότητα. Απαιτούν για την κατασκευή τους 3-4 επισκέψεις, εκ των οποίων οι δύο πρώτες είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στη μελέτη και σχεδίαση του νέου χαμόγελου -σε συνεργασία με τον ασθενή- και την κατασκευή των προσωρινών όψεων τις οποίες ο ασθενής φέρει στο στόμα του, ώστε να σκεφθεί καλύτερα τις προτιμήσεις του, ίσως και να συμβουλευτεί τον περίγυρό του, πριν αποφασίσει.

Όψεις ρητίνης (bonding)

Είναι μια πολύ καλή και οικονομική λύση. Πάνω στα υπάρχοντα δόντια χτίζονται και συγκολλούνται, χωρίς τη χρήση αναισθησίας και συμπληρώνονται τυχόν κενά, κατάγματα ή διορθώνονται δυσχρωμίες από προϋπάρχοντα σφραγίσματα, απονευρώσεις κ.λπ. Η όλη διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία επίσκεψη διάρκειας μιάμισης έως τριών ωρών. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής, πέρα από τον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί, είναι ότι στοιχίζει σχεδόν το 1/3 της τιμής των όψεων πορσελάνης. Yπάρχουν και οι προκατασκευασμένες όψεις ρητίνης με λίγο υψηλότερο κόστος. Αντενδείκνυται βέβαια σε βαρείς καπνιστές, γιατί οι όψεις ρητίνης προσροφούν χρωστικές σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης.

Στην κλινική μας για την κατασκευή των όψεων χρησιμοποιούμε το υλικό lithium desilicate IPS e.max της IVOCLAR.

opseis-rutinis

olokeramikes-sefanes

Ολοκεραμικές στεφάνες (θήκες)

Είναι οι στεφάνες οι οποίες είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από πορσελάνη χωρίς πυρήνα από μέταλλο. Σε σχέση με τις συμβατικές μεταλλοκεραμικές στεφάνες, παρουσιάζουν την πιο κοντινή προς τη φύση οπτική συμπεριφορά σε σχέση με τα φυσικά δόντια, με αποτέλεσμα την επίτευξη υψηλότατου αισθητικού αποτελέσματος με τη χρήση τους.

Πλαστική δοντιών (recontouring)

Σε πολλές περιπτώσεις μικρών ανωμαλιών στην αισθητική ζώνη, αυτές μπορούν να διορθωθούν με την αφαίρεση ελάχιστων τμημάτων της αδαμαντίνης για την επίτευξη της αλλαγής του σχήματος των δοντιών και την καλύτερη εναρμόνιση με το χαμόγελό μας. Είναι απολύτως ασφαλής και δεν απαιτεί τη χρήση αναισθησίας, αλλά η εφαρμογή της γίνεται σε λίγες και απόλυτα επιλεγμένες περιπτώσεις.

plastiki

zirkonia

Ζιρκονία

Πρόκειται για φυσικό υλικό που ουσιαστικά αντικαθιστά το μέταλλο που υπάρχει στις συμβατικές θήκες ή και γέφυρες πορσελάνης. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμο υλικό με άριστη οπτική συμπεριφορά, που πλησιάζει πολύ κοντά στο φυσικό δόντι. Κατασκευάζεται στα συνεργαζόμενα εργαστήριά μας με τη χρήση του συστήματος CAD/CAM, που ουσιαστικά σχεδιάζεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή η εργασία από εμάς και το εργαστήριο, και κατασκευάζεται με κοπή ενός μπλοκ ζιρκονίας στον ειδικό τόρνο. Δεν παρεμβάλλεται ανθρώπινο χέρι και έτσι έχουμε εργασίες με τέλεια εφαρμογή και αισθητική.

Ένθετα-επένθετα ρητίνης/πορσελάνης

Πρόκειται ουσιαστικά για μεγάλα ‘’σφραγίσματα’’ από πορσελάνη ή ρητίνη που όμως κατασκευάζονται στο εργαστήριο, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη αισθητική σε σχέση με τα ‘’σφραγίσματα’’ που κατασκευάζονται απευθείας στο στόμα. Χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση εκτεταμένων απωλειών οδοντικής ουσίας σε πίσω δόντια και είναι πιο συντηρητικές εργασίες σε σχέση με τις στεφάνες (θήκες), γιατί δεν απαιτούν την ολοκληρωτική κάλυψη του δοντιού, αλλά μόνο του τμήματος που λείπει. Είναι η πρώτη επιλογή στα ιατρεία μας για την αποκατάσταση οπισθίων δοντιών, λόγω της ελάχιστης αποκοπής οδοντικής ουσίας που απαιτείται σε σχέση με τις στεφάνες.

entheta porselanis

Ενδεικτικά Περιστατικά