Φροντίζοντας τους μικρούς μας φίλους…

paidodontia

Παιδοδοντία είναι η ειδικότητα της Οδοντιατρικής (μετεκπαίδευση 2 με 3 έτη) με αντικείμενο την Οδοντιατρική στα παιδιά, τους εφήβους, αλλά και τα άτομα με αναπηρία. Βασικός σκοπός της Παιδοδοντιατρικής είναι η πρόληψη και η θεραπεία των νόσων του στόματος.

Πρωταρχικής σημασίας είναι η εκπαίδευση του παιδιού και των γονέων του στη σωστή στοματική υγιεινή και στις σωστές διατροφικές συνήθειες. Η χρήση κατάλληλων τεχνικών προσέγγισης αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Παιδοδοντιάτρου για την καταπολέμηση της οδοντιατρικής φοβίας και τη δημιουργία θετικών εμπειριών στο παιδί. Επιπλέον, η έγκαιρη διάγνωση και η ενίσχυση της διακοπής επιβλαβών συνηθειών, όπως η χρήση πιπίλας ή ο θηλασμός του δακτύλου, συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη ορθοδοντικών ανωμαλιών.

Στη The Dental clinic, με τη συμβολή της ειδικής παιδοδοντιάτρου Κατσιούδα Μαρίας, που αποτελεί μέλος της ομάδας μας, αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή τους μικρούς μας φίλους, προκειμένου να τους μάθουμε να προσέχουν τη στοματική τους υγιεινή.