Άριστα καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό

omada

Επιστημονικός Υπεύθυνος της The Dental Clinic

rallis

Μάρκος Ράλλης – DDS, MSc

Προσθετολόγος

Επιστημονικός Υπεύθυνος The Dental Clinic Θεσσαλονίκης

O Μάρκος Ράλλης αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991. Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της προσθετικής και της εμφυτευματολογίας στο Eastmann Dental Hospital του Λονδίνου.

Το 2003 συνίδρυσε, μαζί με συνολικά είκοσι πρωτοπόρους οδοντίατρους και οδοντοτεχνίτες με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη και το πάθος για την αισθητική οδοντιατρική, την Eλληνική Aκαδημία Aισθητικής Oδοντιατρικής, της οποίας και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος.

Από το 2005, η Ε.Α.Α.Ο. αποτελεί μέλος της ΙFED –Διεθνής Oμοσπονδία Aισθητικής Oδοντιατρικής- και αποτελεί τη μοναδική επιστημονική εταιρεία που παρέχει συνεχή εκπαίδευση στον τομέα της.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ανακοινώσεις, posters, αλλά και με απλή παρακολούθηση ενώ έχει παρουσιάσει σεμινάρια αισθητικής οδοντιατρικής σε συναδέλφους οδοντίατρους . Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της κλινικής μας στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ασχολείται, σχεδόν αποκλειστικά, με την Αισθητική Oδοντιατρική και την Eμφυτευματολογία.

Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

iskas

Αχιλλέας Ισκάς – DDS, MSc

Περιοδοντολόγος

Ο Αχιλλέας Ισκάς με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Το 2001 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία και αποφοίτησε. Την περίοδο 2010 – 2012 παρακολούθησε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με τίτλο “Σύγχρονες ιατρικές πράξεις, δικαιϊκή ρύθμιση και βιοηθική διάσταση”, το οποίο και ολοκλήρωσε με βαθμό 9,8 (άριστα). Το θέμα της διπλωματικής διατριβής του ήταν “Διασφάλιση της ποιότητας στην παροχή των οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας”.

To 2015 ολοκλήρωσε το τριετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία και Βιολογία των Εμφυτευμάτων. Το θέμα της διπλωματικής του διατριβής ήταν “Επίπεδα ακετυλοχολίνης στο σάλιο και το υγρό της ουλοδοντικής σχισμής ασθενών με περιοδοντική νόσο έναντι ατόμων με περιοδοντική υγεία”.

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα εργασιών και έχει συμμετάσχει, με ανακοινώσεις, σε πολυάριθμα συνέδρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Γεώργιος Κολούτσος – MD, DDS, MSc, PhD

Γναθοχειρουργός

Ο Κολούτσος Γεώργιος γεννήθηκε στη θεσσαλονίκη το 1974. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2000 και από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2005.

Υπηρέτησε τη θητεία του ως Οδοντίατρος και  ως ΒΜΕ(βοηθός μικροβιολογικού εργαστηρίου)  στην 71 ΑΜ ΤΑΞ ΠΖ στη Νέα Σάντα, και στο 492 ΓΣΝ Αλεξανδρούπολης το διάστημα 2000-2002.

Ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών(ΙΚΥ), το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ «Ιατρική έρευνα και μεθοδολογία» με κατεύθυνση την  Κλινική Έρευνα το 2010. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ από το 2015, αποκτώντας το επίσης ως υπότροφος  του ΙΚΥ.

Το 2011 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ιατρικής και Οδοντιατρικής επιστήμης, του Στοματικού και Γναθοπροσωπικού Χειρουργού μετά από θητεία  ως ειδικευόμενος ιατρός στα νοσοκομεία: Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου(Χειρουργική Κλινική), Θεαγένειο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης(Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής), Γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  Γ.Παπανικολάου(Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και ΩΡΛ κλινική). Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ως ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου(Αγροτικός Ιατρός) το 2012 στο ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας.

Έκτοτε ιδιωτεύει και ταυτόχρονα είναι επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής  Χειρουγικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε Ελληνικά και  Διεθνή συνέδρια.

koloutsos

saratsis

Βασίλειος Σαράτσης – MD, DDS, PhD

Γναθοχειρουργός

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Julius Maximilians Universität Würzburg Γερμανίας το 2006. Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο χρόνια ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό οδοντιατρείο στην πόλη Bamberg Γερμανίας, με κύρια απασχόληση στο πεδίο της κινητής και ακίνητης προσθετικής, της προσθετικής των εμφυτευμάτων, της οδοντικής χειρουργικής και ενδοδοντίας.

Το Νοέμβριο του 2009 ξεκίνησε την Ειδικότητα της Χειρουργικής Στόματος στο Τμήμα Στοματικής, Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου σε Ιδιωτική Κλινική και σε Νοσοκομείο της πόλης Pforzheim Γερμανίας, όπου το Δεκέμβριο του 2012 έλαβε τον Τίτλο του Ειδικού Χειρουργού Στόματος. Παράλληλα, παρακολούθησε τα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια Εμφυτευματολογίας της Γερμανικής Εταιρίας Εμφυτευματολογίας (DGI). Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Würzburg έπειτα από πολυετή πειραματική έρευνα των φυσικών και ρεολογικών ιδιοτήτων Αλλοπλαστικών Οστικών Μοσχευμάτων Φωσφορικού Μαγνησίου στο Τμήμα Λειτουργικών Υλικών της Σχολής.

Από τον Οκτώβριο του 2012 φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του τον Ιούλιο του 2016. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Thessaloniki Dental Clinic σε περιστατικά Χειρουργικής Στόματος, Γναθοχειρουργικής και Εμφυτευματολογίας.

Από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2021 ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στην Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στο Ακαδημαικό Εκπαιδευτικό Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Tübingen „Katharinenhospital“ στη Στουτγκάρδη Γερμανίας. Αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί την Υποειδίκευση στις Πλαστικές και Επανορθωτικές Χειρουργικές Επεμβάσεις Προσώπου στο ίδιο νοσοκομείο.

Μαίρη Κατσούδα – DDS, MSc, PhD

Παιδοδοντίατρος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη μία από τις δύο Οδοντιατρικές Σχολές της Ελλάδας, το 2010. Στη συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό οδοντιατρείο στην πόλη της Αθήνας μέχρι τον Ιούλιο 2011 που ξεκίνησε την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος της παιδοδοντιατρικής, Advance Program for International Dentists in Pediatric Dentistry από το New York University College of Dentistry.

Συμμετείχε ενεργά στην παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας λαμβάνοντας μέρος σε outreach προγράμματα σε υποανάπτυκτες περιοχές των ΗΠΑ, καθώς και σε κινητές μονάδες-βαν με οδοντιατρικό εξοπλισμό για οδοντιατρικούς ελέγχους και θεραπείες σε σχολεία της Νέας Υόρκης.​​ Τον Σεπτέμβρη του 2013 εισήχθη στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε επιτυχώς τον Ιούνιου του 2016. Tον Ιούνιο του 2021 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελεί μέλος της ομάδας του The Dental Clinic Θεσσαλονίκης, όπου ασκεί αποκλειστικά την Παιδοδοντιατρική.

Η επιστημονική κατάρτιση της περιλαμβάνει παρακολούθηση και συμμετοχή ως ομιλήτρια σε πλήθος Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών οδοντιατρικών εταιρειών: International Association of Paediatric Dentistry (IAPD), European Academy of Paediatric Dentistry (EAPD), American Academy of Pediatric Dentistry (AAPD) και Ελληνική Παιδοδοντιατρική Εταιρεία (HSPD).

katsouda

charalampidis

Αδάμ Χαραλαμπίδης – DDS, MSc

Ορθοδοντικός

Ο Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε ως γενικός οδοντίατρος στο 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Από το Σεπτέμβριο του 2003 ως και τον Αύγουστο του 2004 εργάστηκε στο ιατρείο του Δρ. Στέλιου Καραμάνη στη Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο του 2004 εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 2007 με βαθμό άριστα, λαμβάνοντας το Master of Science στην Ορθοδοντική. Με απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. το Σεπτέμβριο του 2008 αναγνωρίστηκε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική, ενώ το Νοέμβριο του 2008 τού απονεμήθηκε ο τίτλος της Οδοντιατρικής Ειδικότητας της Ορθοδοντικής.

Τον Ιούνιο του 2008 παρουσίασε στο 84ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας (ΕΟS) στη Λισαβόνα Πορτογαλίας την επιστημονική του εργασία με τίτλο: «3D CT Evaluation of Nasal Volume Changes Induced by Rapid Maxillary Expansion”. Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, στο οποίο είναι και μέλος του συντακτικού συμβουλίου αναθεώρησης. Από τις αρχές του 2011, ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης είναι επικεφαλής του ορθοδοντικού τμήματος της The Dental Clinic Θεσσαλονίκης. Επίσης, από το Νοέμβριο του 2011, ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης συνεργάζεται με την οδοντιατρική εταιρεία Smiles στην Ιρλανδία.

Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών:

  • Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος
  • Ορθοδοντική Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος
  • Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας
  • Ευρωπαϊκή Ορθοδοντική Ομοσπονδία
  • Παγκόσμια Ορθοδοντική Ομοσπονδία
  • Αμερικανικός Σύλλογος Ορθοδοντικών
  • Ιρλανδικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο

Αθηνά Δαλοπούλου – DDS, MSc

Ενδοδοντολόγος

Η Αθηνά Δαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2010 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2017. Το 2017-2018, υπήρξε εθελόντρια εξωτερική συνεργάτης στο Στρατιωτικό Οδοντιατρείο Φρουράς Αθηνών, καθώς και στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ παράλληλα προσλήφθηκε ως Επικουρική Οδοντίατρος στο Κέντρο Υγείας Σπάτων Αττικής. Το Σεπτέμβρη του 2018 εισήχθη στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία, στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ.

dalopoulou

 width=

Χριστίνα Δουλκερίδου – DDS, MSc

Ενδοδοντολόγος, Προσθετολόγος

Φοίτησε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) απ’ όπου αποφοίτησε το 2018. Πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές σπουδές της με τίτλο: Prosthodontics and New Technologies και Advanced Endodontics, στο Πανεπιστήμιο της Siena στην Ιταλία.

Έχει ενεργό συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ώστε να προσφέρει στους ασθενείς τις καλύτερες υπηρεσίες, συνδυάζοντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Οδοντιατρική.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή οδοντιατρικά περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του The Dental Clinic Θεσσαλονίκη.

Πετρούλα Τσέτσελη – DDS

Χειρούργος Οδοντίατρος

Η Πετρούλα Τσέτσελη γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1995. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας (MUS) το 2013, απ’όπου και αποφοίτησε το 2019. Στη συνέχεια εργάστηκε για έναν χρόνο, ως εθελόντρια στο Οδοντιατρείο Φρουράς, 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και σήμερα αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του The Dental Clinic Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε οδοντιατρικά συνέδρια με θέματα κυρίως Παιδοδοντιατρικής, Ορθοδοντικής και Αισθητικής Οδοντιατρικής με δημοσιεύσεις εργασιών καθώς και παρουσιάσεις poster.

Τον Μάρτιο του 2022 εισήχθη στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Οδοντικής Χειρουργικής και Αισθητικής Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).

tsetseli

christidou

Δήμητρα Χρηστίδου

General manager

Η Δήμητρα Χρηστίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη, όπου και αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης το 1992.

– Το 1992 – 1994 παρακολούθησε 2ετές Τμήμα Προγραμματισμού και Χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
– Το 1994-1996 φοίτησε στη ΜΤΕ Νοσηλευτική Σχολή
– Το 2020 αποφοίτησε από τη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΠΚΥ.

Από το 1997 εργάζεται ως βοηθός οδοντιάτρου και από το 2008 προσφέρει τις υπηρεσίες της στο The Dental Clinic Θεσσαλονίκης ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και γραμματειακής υποστήριξης.

Ζωή Μιχαηλίδου

Νοσηλεύτρια, βοηθός οδοντιάτρου

Η Ζωή Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαίδα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το γενικό λύκειο το 2006 και την ίδια χρόνια εισήχθη στο Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Λάρισας στο τμήμα Νοσηλευτικής, ενώ αποφοίτησε ως εξειδικευμένη νοσηλεύτρια το 2010.Έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια σε κλινικές και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη The Dental Clinic Θεσσαλονίκης ως βοηθός οδοντιάτρου, αλλά και στη γραμματειακή υποστήριξη.Κατέχει πτυχίο αγγλικών και ECDL. Στην The Dental Clinic, συν τοις άλλοις, είναι υπεύθυνη νοσηλευτικού προσωπικού.

michailidou